We onderwijzen meditatie en boeddhisme op een manier die relevant is voor het leven van vandaag. Al onze activiteiten creëren een context waarin mensen zich in de wereld van vandaag kunnen ontwikkelen in overeenstemming met hun hoogste aspiraties, op weg naar compassie en wijsheid.

De visie van Sangharakshita, stichter van de Triratna Boeddhistische Gemeenschap, nodigt ons uit om te ontdekken wat het betekent om boeddhist te zijn in de wereld van vandaag: onszelf transformeren om de samenleving te transformeren; toewerken naar een samenleving die het individu, het collectief en het milieu respecteert; ons bezighouden met mindfulness, ethiek, vrijgevigheid, spirituele vriendschap en welwillendheid. We onderwijzen twee basismeditaties, mindfulness van de ademhaling en de ontwikkeling van welwillendheid.

Ons aanbod staat open voor iedereen; je hoeft geen boeddhist te zijn om bij ons te komen mediteren of een cursus te volgen. De deur staat open voor iedereen. De voertaal is Frans, maar we passen het aan het publiek aan.

Alle activiteiten vinden plaats in een sfeer van vriendschap, gemeenschap en vrijgevigheid.

Triratna Brussel maakt deel uit van de internationale Triratna-beweging, die stedelijke centra en retraitecentra over de hele wereld heeft.

Wie zijn wij?

De spirituele gemeenschap moedigt vrijheid van denken aan. Maar dat is niet alles. Het bepalende principe van de spirituele gemeenschap, in tegenstelling tot het aandringen van de groep op conformiteit, is meer dan alleen vrijheid van denken, hoe belangrijk die vrijheid ook is. Het is de vrijheid om te groeien.

Sangharakshita - Wat is de Sangha?