Ons team

BELANGRIJK

De groep Triratna Brussel is een vzw (VZW in oprichting) die werkt dankzij de vrijgevigheid van haar deelnemers. De mensen die de activiteiten leiden of ondersteunen geven hun tijd en energie vrijwillig.

Dana is een woord dat in het boeddhisme vrijgevigheid betekent. Je kunt geven door thee te zetten, af te wassen, een activiteit te organiseren of te ondersteunen.

Deelname in de kosten van activiteiten is in de vorm van een vrije gift (iedereen geeft wat hij wil). Dharma-onderricht is het kostbaarste geschenk dat je iemand kunt geven, en geld mag nooit een belemmering zijn om te komen!

Als je onze activiteiten wilt steunen, kun je een overschrijving doen naar onze bankrekening:

TRIODOS - BE43 52308078 3901

Amoghapala

Hij werd in mei 2022 door Mahamati en Jnanavaca tot Lid van de Boeddhistische Orde van Triratna gewijd en zijn naam betekent "de onfeilbare beschermer". Met de onschatbare steun van de sangha in Brussel, Gent en Frankrijk werkt Amoghapala aan de ontwikkeling van de Triratna-beweging in Brussel en de Franstalige wereld.

De Brusselse groep wordt regelmatig bezocht door andere leden van de Orde, vooral uit Gent.

Dhammavedin

Dhammavedin is een gepensioneerd leraar. Sinds 2005 is hij actief in het Triratna Boeddhistisch Centrum in Gent en in het retraitecentrum Metta Vihara net over de grens in Zeeuws-Vlaanderen. In Gent leidt hij Sangha-avonden en studiegroepen. Hij is ook een enthousiaste aanhanger van de Triratna Sangha in Brussel. Dhammavedin is een fervent tuinier, verdiept zich in pittoreske ongerijmdheden en stort zich af en toe in verhalen, rijmpjes en liedjes.

Lokeśvarī

Lokeśvarī kwam eind 2009 in contact met de Triratna-beweging en was meteen gegrepen door de meditatie en de retraites. Het veranderde en verdiepte haar leven. Geïnspireerd door de Dharma richtte ze Gewoon Leven op, een organisatie voor mensen met ouderdomsdementie en mantelzorgers, en werd ze rouw- en verliesbegeleider. Ze is betrokken bij het Boeddhistisch Centrum Gent en Metta Vihara (een retraitecentrum in Zeeuws-Vlaanderen, Nederland). Lokeśvarī is een andere naam voor de vrouwelijke vorm van Avalokiteshvara (= Kuan Yin), die vertaald kan worden als 'zij die het huilen van de wereld hoort'. Lokeśvarī werd in 2021 ingewijd bij Adhisthana in Engeland. Ze houdt van de natuur, stilte, schoonheid en vriendschappen.

Maitripa

Maitripa ontdekte Dharma en Triratna in Turkije in 2012. Een tijdlang was hij verbonden aan de Sangha's van Brussel en Gent. Sinds 2019 woont hij in Padmaloka, een boeddhistische gemeenschap en retraitecentrum in Engeland. Daar woont, werkt en praktiseert hij met 14 andere mannen. Hij geniet enorm van de spirituele vriendschap in de woongemeenschap, het beoefenen van de Dharma, het groeien en het helpen van anderen om te groeien. In 2022 werd hij ingewijd en kreeg hij de naam Maitripa: de beschermer van liefdevolle vriendelijkheid. Maitripa heeft een passie voor het klimaat. Voordat hij naar Padmaloka verhuisde, heeft hij een sociale onderneming opgezet en geleid die zich richt op voedselverspilling.

Maitrivirya

Maitrivirya is sinds 2011 verbonden aan Triratna en het centrum in Gent. In 2020 werd ze gewijd. De gebeurtenissen en keuzes in het leven hebben haar naar Bohan geleid, een dorpje in de Ardennen waar ze samen met haar man Geert haar leven opbouwt vanuit een dharmisch perspectief. Haar drie schoondochters en twee schoonzonen bezoeken hen vaak in het weekend en op vakantie. Ze biedt cursussen meditatie, mindful bewegen en coaching aan in Bohan. In de toekomst zal ze ook mensen ontvangen voor (solitaire) retraites en de parel in de kroon van de Sangha laten bloeien binnen de gemeenschap. Ze werkt actief aan het onderhouden van contacten met de Orde en de Sangha in Gent en Brussel.

De leraren van de Triratna Boeddhistische Gemeenschap zijn leden van de Triratna Boeddhistische Orde.

Hun namen werden hen gegeven toen ze werden ingewijd binnen de Orde. Elk van deze namen heeft een bepaalde betekenis en geeft bepaalde kwaliteiten van de persoon aan. In dit opzicht zijn de namen ook een uitdaging voor hun dragers - een bevel om bepaalde kwaliteiten echt te ontwikkelen door intensieve beoefening.